top of page

la 26. lokak.

|

Cultuurcentrum Hasselt

The Gentleman Losers + Pétur Ben & B.O.X

Registration is Closed
See other events
The Gentleman Losers + Pétur Ben & B.O.X
The Gentleman Losers + Pétur Ben & B.O.X

Time & Location

26. lokak. 2019 klo 20.00 – 27. lokak. 2019 klo 23.00

Cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt, Belgium

About the event

The Gentleman Losers The Gentleman Losers zijn de Finse broers Samu en Ville Kuukka. Hun mix van ambientesthetiek, lo-fi-maar-hifi-productie, post-rock-invloeden, een vleugje americana en een donkere onderstroom - denk: Sparklehorse meets Boards Of Canada, songs als vergeelde en halfvergane foto’s - won vele bewonderaars met het titelloze debuut uit 2006. Opvolger Dustland (2009) groeide het voorbije decennium zelfs uit tot een onvervalste cultplaat.

Pas in 2017 volgde Permanently midnight en op het fijne Gentse label Dauw (zie ook de remix-albums van Illuminine) verwachten we binnenkort een vinylversie van Make we here our camp of winter uit 2018.

Nils Frahm is al jarenlang fan en pleitbezorger van de band. Zo selecteerde hij één van hun nummers voor zijn geweldige verzamelaar LateNightTales én nodigde hij de groep uit op het door hem gecureerde Reflector festival in de Elbphilharmonie van Hamburg.

Pétur Ben & B.O.X (Baroque Orchestration X) De IJslande singer-songwriter Pétur Ben speelde eerder al op Nordic night in 2007. Zijn debuut Wine for my weakness (2006) won de Icelandic Music Award voor het beste album, opvolger God’s lonely man uit 2012 zowel de Kraumur als de Iceland Music Award voor beste album.

De voorbije jaren werkte Pétur Ben vooral als muzikant of arrangeur aan soundtracks en diverse muziekprojecten, al of niet in samenwerking met artiesten als Nick Cave, Amiina, Mugison en… B.O.X, het Antwerp-based barokcollectief rond Pieter Theuns en drijvende kracht achter projecten als Sága (met Dez Mona), The loom of mind (met Mugison en Pétur Ben) en miXmass in deSingel.

Dit najaar verschijnt eindelijk album nummer drie. Daarvoor werkt Pétur Ben samen met o.a. Helgi Jónsson en Emiliana Torrini. Speciaal voor Nordic night(s) komt hij dat album in België voorstellen én speelt hij de nieuwe nummers niet met zijn reguliere band, maar met B.O.X.

“An Icelandic David Bowie.” kexp.org

Share this event

bottom of page